Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Dostępność:niedostępny online - sprawdź w sklepie stacjonarnym
Koszt wysyłki:od 0.00 zł
Numer katalogowy:6942990780309
Kod EAN:6942990780309
Stan produktu:Nowy
Gwarancja:Gwarancja producenta
Uwaga, ze względu na wielkość opakowania i kwestie związane z ubezpieczeniem zawartości paczki, sugerujemy wybór przesyłki kurierskiej.
Generator ozonu ZY-H103 z jonizatorem powietrza
(wydajność ozonu: 600 mg/godz.)
Zapraszamy do obejrzenia programu, aby zapoznać się z zaletami ozonowania żywności. (kliknij tutaj)
SKUTECZNE ODKAŻANIE ZAKUPÓW PRZYNIESIONYCH ZE SKLEPU:
W ostatnim czasie, w związku z dużym ryzykiem zarażenia się koronawirusem na skutek kontaktu z potencjalnie zakażonymi produktami (np. w sklepie spożywczym), które były wcześniej wielokrotnie dotykane przez innych kupujących, wielu klientów zwróciło się do nas z zapytaniem:
- jak skutecznie odkażać zakupione produkty, aby nie tracić na to mnóstwa czasu (np. na przecieranie ich spirytusem)?
Otóż jest bardzo proste rozwiązanie tego problemu - ozonowanie!
W tym celu należy zaopatrzyć się w duży np. 120 litrowy gruby worek foliowy (np. na śmieci), a następnie:
Ozonowanie najbezpieczniej jest wykonywać na wolnym powietrzu, czyli balkonie lub tarasie, aby uniknąć zatrucia ozonem, który mógłby nagromadzić się w pomieszczeniu w trakcie pracy ozonatora lub po otwarciu worka.
OZONATOR ZY-H103 DOSKONALE NADAJE SIĘ DO POWYŻSZEGO ZASTOSOWANIA!
DLACZEGO OZONOTERAPIA:
CHARAKTERYSTYKA, DZIAŁANIE:
1. Generator ozonu produkuje ozon, nazywany aktywnym tlenem o symbolu 03 i różni się od zwykłego tlenu tym, że tlen ma trwałą postać 02. Okres połowicznego rozpadu ozonu wynosi w powietrzu od 40 minut do 30 minut, a w wodzie od 30 min do kilku minut. W ten sposób po 2 godzinach wyprodukowany ozon prawie w całości powraca do naturalnego tlenu, a w tym czasie pełni funkcje silnego sterylizatora. Ozon działa bakteriobójczo, usuwa bakterie wirusy, grzyby, pleśnie, pestycydy, fungicydy, roztocza, pyły i pyłki alergiczne w powietrzu i wodzie, oraz jako gaz dociera zarówno do produktów żywnościowych jak i do wszelkich przedmiotów w pomieszczeniu ozonowanym. Jako jeden z najsilniejszych utleniaczy usuwa wszelkie zapachy pochodzenia organicznego i nieorganicznego w tym tytoniowe, pożarowe, popowodziowe i inne. W większych stężeniach zabija insekty i gryzonie,
których żaden inny środek nie jest w stanie całkowicie wyeliminować. Ozon nie maskuje zapachów, lecz je usuwa!
2. Ozon posiada mocno rozpoznawalny zapach (jak powietrze po burzy) już w bardzo małych, wielokrotnie mniejszych od dopuszczalnych stężeniach co sprawia, że praca z ozonem jest bezpieczna.
PODSTAWOWE CECHY GENERATORA OZONU:
PRAKTYCZNE ZASTOSOWANIE:
1. Usuwanie bakterii, wirusów, pleśni, grzybów, fungicydów i pestycydów z owoców i warzyw w celu ich sterylizacji i przedłużenia świeżości.
Warzywa, owoce – maksymalny ładunek do 5 kg włożyć do plastikowego lub szklanego naczynia, zalać wodą do całkowitego zanurzenia.
Na dnie pojemnika umieścić rurkę z dyfuzorem. Włączyć ozonator na 10-12 minut po czym wyjąć z wody. Po zakończeniu ozonowania warzywa można od razu gotować. Owoce – odczekać przed spożywaniem około 10 minut, aby ozon zareagował wystarczająco z komórkami owoców. Można to również wykonywać ozonem w postaci gazu. Owoce warzywa włożyć do odpowiednio dużej torebki strunowej tak, by się dała zapiąć i rurką doprowadzić ozon przez 10 minut.
2. Odkażanie i odświeżanie mięsa, drobiu jaj w celu usunięcia mikroorganizmów,hormonów, antybiotyków itp.
Ładunek do 5 kg umieścić w naczyniu jak p.1, zalać wodą, ozonować 20÷30 minut. Wylać wodę, osuszyć na sicie lub durszlaku. Produkty można przyrządzać bezpośrednio do spożycia lub przechowywać w lodówce, zamrażarce.
3. Ryby, owoce morza – ozonowanie jak mięsa, ale czas ozonowania około 10 minut.
4. Ozonowanie ryżu, grochu, fasoli, kasz gruboziarnistych.
Umyć w wodzie, następnie umieścić w naczyniu, zalać wodą. Na dnie naczynia umieścić rurkę z dyfuzorem. Ozonować 10 minut. Gotować w wodzie, na którą działał ozon. Tak ugotowany ryż i kasze będą dużo smaczniejsze i zdecydowanie zdrowsze.
5. Dezynfekcja zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do krojenia.
Ozonujemy w wodzie 20 minut.
6. Ozonowanie wody pitnej.
Dyfuzor zanurzamy w plastikowej butli z wodą 5l lub plastikowym wiaderku napełnionym wodą z kranu. Czas ozonowania 6-10 minut. Skutecznie naozonujemy i dotlenimy wodę, a jednocześnie oczyścimy ją z chloru, amoniaku, bakterii, metali ciężkich czy chloroformu. Wodę tak przygotowaną używamy do gotowania, picia (po 20 minutach), płukania i mycia zębów.
7. Kąpiel ozonowa – działa korzystnie na skórę, odpręża organizm, leczy cellulit, choroby grzybowe skóry, trądzik, wypryski, usuwa brzydki zapach stóp. Rurkę z dyfuzorem umieszczamy w napełnionej częściowo wodą wannie o temperaturze wody do 45ºC i ozonujemy przez 10 minut.
8. Ozonowanie oliwy z oliwek przez zanurzenie rurki w oliwce i ozonowanie 10 min. Naozonowana oliwka przez 3 miesiące skutecznie pomaga w trudno gojących się ranach i schorzeniach dermatologicznych.
9. Ozonowanie pomieszczeń. Ozonowanie pomieszczeń: pokoje, kuchnie, łazienki, sanitariaty, garaże itp. – skutecznie je sterylizuje i usuwa wszelkie zapachy jak dym papierosowy, zapach moczu, świeżej farby, spalenizny i zwierząt domowych.
Pomieszczenia do 16 m² ozonujemy 2 razy po 40 minut z przerwą 1 godzinną, po czym wywietrzyć. Pomieszczenia do 24 m² ozonujemy trzykrotnie po 60 minut.
Ozonator lub wężyk ozonatora umieścić możliwie wysoko. Dobrze jest, aby w ozonowanym, zamkniętym pomieszczeniu włączony był nieduży wentylator mieszający powietrze. W czasie ozonowania w pomieszczeniu nie powinni przebywać ludzie ani zwierzęta. Z pomieszczenia wynieść obrazy.
10. Lodówki. Włożyć silikonową rurkę do komory lodówki z produktami. Zamknąć drzwiczki. Ozonować dwa razy po 15 minut z przerwą 30 minut. W ten sposób usuniemy wszelkie zapachy i bakterie.
11. Szafy ubraniowe, garderoby, szafki z obuwiem. Umieścić rurkę ozonową w obiekcie. Włączyć ozonator dwa razy po 10 minut
z przerwą 40 minutową. Wywietrzyć.
12. Akwaria, oczka wodne - usuwanie bakterii, glonów, dotlenianie wody, wydłużanie świeżości pokarmu dla ryb chroni ryby przed pasożytami i bakteriami.
Umieścić dyfuzor w akwarium lub oczku wodnym – ozonować jednorazowo przez 5 minut.
13. Samochody osobowe, środki transportu.
Ozonowanie samochodów jest jedynym skutecznym sposobem usunięcia z ich wnętrz, tapicerki, sufitu, podłogi: bakterii, wirusów, zarodników, pleśni, grzybów i zapachów. Ozonowanie powinno się przeprowadzać dwa razy w roku, a w międzyczasie stosować dostępne u nas oczyszczacze powietrza zasilane z gniazdka zapalniczki.
Ozonowanie przeprowadzamy w trzech cyklach po 30 minut wprowadzając rurkę z ozonem kolejno do wnętrza samochodu, oraz do wlotu powietrza i włączając wentylację na najniższy poziom. Po zakończeniu ozonowania otworzyć drzwi samochodu i wywietrzyć.
OBSŁUGA:
DANE TECHNICZNE:
Napięcie zasilania 220-240 V / 50 Hz
Znamionowa moc pobierania 20 W (praca ozonatora i jonizatora)
Znamionowa wydajność ozonu 600 mg/godz.
Wydajność pompy 5 l/min
Poziom hałasu < 35dB
żywotność >4000 godz.
Emisja jonów ujemnych 3x106/cm3
Waga brutto 1500 g (z wężem silikonowym i dyfuzorem)
Obsługiwane powierzchnie 10÷40 m²
Wymiary 300x200x100mm
Programowany czas pracy ozonatora 1÷30 min
Produkt zgodny z opisem .
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.